Väikelaevaehitajad ühe mütsi alla

TTÜ Kuressaare kolledži eestvõtmisel kokkukutsutud väikelaevaehitajate ümarlaual kavandasid osalejad ühise koostöövõrgustiku loomist. Saare maakonna paadiehitajate ja Eesti mereakadeemia, Kuressaare kolledži ning Kuressaare ametikooli koolitajate tõdemuse kohaselt on väikelaevaehitusel tulevikku.

Saare Paadi tegevjuht Peeter Sääsk pidas õigeks ideed moodustada paadiehitusega tegelevate firmade klaster (koostööühendus), mis aitaks majanduslikult tõsta kogu piirkonna konkurentsivõimet.

Kuressaare kolledži direktori Anne Keerbergi sõnul seondub eilne sündmus ühe varem alanud suurema projektiga, mis algas Tartumaalt. „Koostati regionaalse innovatsiooni strateegia. Lääne-Eesti alaprojekti juht on Pärnu kolledž. Iga maakond koostab omakorda pilootprojekti, valides välja sobiva tööstus-klastri ja üritades sellele vajalikult pühenduda. Näiteks tuleb välja selgitada koolitusvajadused ja koostada arengukava. Selle projekti eestvedaja on siis meie kolledž. Maret Pank on selle projekti juht,” selgitas Keerberg.

Paadiehitus valiti selle projekti jaoks välja ennekõike traditsioone silmas pidades. Väikepaatide järele on nõudlus pidevalt kasvanud. Praegu napib paaditööstustes tööjõudu ja oskusteavet.

Print Friendly, PDF & Email