Saarte folklooripäevadel keevad nõiakatlad

Möödunud nädalal istus taas koos 2007. aasta Eesti saarte folklooripäevade korraldustoimkond, mis juba möödunud aasta lõpust saadik valmistab ette 10.–12. augustini Abruka saarel toimuvaid folklooripäevi.

Korraldustoimkonna eestvedaja Rein Orni sõnul on kutsed kõikidele Eesti saarte esindajatele laiali saadetud.

Märtsi lõpus selgub, millised saared üritusel osalevad, ütles Orn ning lisas, et eeldatavalt võib osalejaid olla 100 kuni 150, mis teeb ürituse organiseerimise logistiliselt väga kalliks. Orni sõnul on oma osalusest teatanud juba 25-liikmeline hiidlaste delegatsioon.

Folklooripäevade põhiteema on ravimtaimed rahvakultuuris, tuginedes Abruka taimestikule. „Aga iga saar võtab kaasa ka oma nõiakatla ja keedab seal imerohtusid,” lisas Orn üritusele müstikat.

Print Friendly, PDF & Email