Näitus afroameerika tantsudest

Märtsikuus on Saare maakonna keskraamatukogu II korruse fuajees üleval plakatinäitus “Kui hing tahab tantsida: afroameerika tants ajaloos ja kunstis” (When the Spirit Moves: African American Dance in History and Art).

Näitusel võib näha plakatifotodel, kuidas Aafrikast pärinevad algupärased tantsud on arenenud tänapäevase moderntantsuni. Samuti seda, kuidas tants on mõjutanud teisi kunstivaldkondi, näit. maalikunsti.

Aafrikast Ameerikani

Afroameerika tants pärineb Aafrikast ja on säilitanud paljud aafrika tantsule omased jooned. Orjapõlvest alates on mustanahaliste tants äratanud tavapubliku tähelepanu. Järk-järgult ületasid Aafrikast pärinevad tantsud rassibarjääri ja saavutasid populaarsuse kogu Ameerika ühiskonnas.
Tänapäeval domineerivad aafrikapärased tantsuliigutused Ameerika pärismaises tantsukultuuris.

Print Friendly, PDF & Email