Kuressaare vanim lasteaed sai 60

Kuressaare vanim lasteaed sai 60

 

Eile tähistas Kuressaare 1. lasteaed oma 60. sünnipäeva.
Suur pidupäev algas ühise torditeoga, kus lastele oli juhendajaks Saaremaa spaahotellide peakokk Toivo Poom.

Pärast lõunauinakut kogunesid kõigi viie rühma lapsed koos õpetajatega saali, kus lauldi sünnipäevalaulu, õpetati mesilasele Zumm üks rõõmus tants ning Mõmmi rühma lapsed kinkisid lasteaiale isetehtud ja palju rõõmu toova roosipuu.

Loomulikult söödi ka sünnipäevatorti. Laste sõnul maitses küpsistest ja kohupiimast tort ülihästi.

Lasteaiajuhataja Riina Saare sõnul on selline suur ühispidu nende majas esmakordne. Varasematel aastatel on tähistamine toimunud igas rühmas eraldi, rääkis Saar ning lisas, et juubelipidustused lõppevad alles täna, mil neile tulevad külla kunagised 1. lasteaia kasvandikud, kes praegu SÜG-is algklassides käivad. Meie lapsed esitavad „Pöial-Liisi” näidendi ja külalistelgi on oma kava ette valmistatud, ütles Saar.

Õpetajate ja laste ühistööna valmiva lasteaia ajalehe Reporter Zumm kuues number oli seekord sünnipäevahõnguline.

Kuressaare 1. lasteaed avati 1947. aastal. Praegu käib lasteaias sada last, töötajaid on 25.

Print Friendly, PDF & Email