KülaTee 3 seis on vaikne

KülaTee 3 seis on vaikne

 

2005. aastal alustatud üle- Eestilise internetiseerimise programmi KülaTee 3 käik on Saare maakonnas hetkel aeglustunud.

Saare maavalitsuse majandusosakonna peaspetsialist Raivo Vanema sõnul kukkus eelmisel aastal KülaTee 3 programmi raames korraldatud riigihange läbi. „Puudusid sobivad pakkumised,” ütles Vanem. Vaid Muhu saare osas leiti teenusepakkuja – AS Norby Telecom.

Hajusasustusega turutõrkepiirkondade internetiseerimise projekti juhtiva Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) juhataja Margus Kreinini sõnul on KülaTee 3 aktiivne osa turusituatsioonis toimunud muutuste tõttu Saare maakonnas peatatud.

On uusi firmasid, mis arendavad välja oma võrke, mistõttu tuleb natuke oodata ja analüüsida, kui suur osa maakonnast kaetakse ning kui palju peaks riik omalt poolt veel toetama, rääkis Kreinin. „Kaks- kolm kuud tuleb hetkel oodata,” arvas Kreinin, enne kui saab hakata KülaTee 3 raames uut riigihanget korraldama ning lisas, et möödunud aastal omavalitsuste poolt esitatud andmed Interneti püsiühenduse soovijate kohta (697 majapidamist) ei pruugi enam nii täpsed olla.

Hetkel Saaremaal interneti püsiühendust pakkuvatele firmadele on lisandumas Televõrgu AS, mille esindaja Artur Teesalu sõnul peaks uudne mobiilne internet olema saarlastele kättesaadav juulist alates.

Kindlasti oleme huvitatud osalemast KülaTee 3 uuel hankekonkursil, aga meie võrgud hakkavad tööle selle tulemustest hoolimata, ütles Teesalu.
2006. aastal leiti sobivad internetiteenuse pakkujad 13 maakonnas üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email