Lennuliiklus Ruhnuga on taastunud

Eile saabus Saksamaalt Eestisse uus lennuk ja lennuliiklus Ruhnu saarega on taastunud.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et eile hommikul tegi lennuk väikesaarele esimese reisi. „Tegemist on täpselt sama tüüpi lennukiga ja kui ilmastikuolud seda lubavad, peaks lennuliiklus nüüd edaspidi kulgema graafikukohaselt,” ütles ta.

Eile tegelesid spetsialistid Ruhnu saarel õnnetusse sattunud lennukivraki tükeldamisega. Vana lennuk viiakse tõenäoliselt tagasi Saksamaale ja seda tehakse kindlustusfirma nõudmisel.

Laupäeva, 3. märtsi pärastlõunal leidis Ruhnu saarel aset lennuõnnetus – Pärnust Ruhnu saabunud väikelennuk Britten-Norman B-2 maandus halbade ilmastikuolude tõttu lennuväljast paarsada meetrit eemal metsas. Õnnetuse hetkel oli lennuki pardal kolm inimest: kaks reisijat ja piloot. Inimestest õnnetuses keegi viga ei saanud.

Ruhnu lennuliini teenindab Saksa perefirma Luftverkehr Friesland-Harle. Vastavalt Saare maavalitsusega sõlmitud lepingule peab firma juhul, kui üks lennuk mingil põhjusel rivist välja langeb, kahe ööpäeva jooksul lennuliinile uue õhusõiduki tooma.

Print Friendly, PDF & Email