Saarlased EM-il ennast ei ületanud

Inglismaal Birminghamis toimunud Euroopa sisekergejõustiku meistrivõistlustel ei saavutanud Madis Kallas, Kaie Kand ega ka Marek Niit tulemust, mida ootasid.

Kandi laeks jäi 14. koht naiste viievõistluses ja Niit pidi leppima 24. kohaga meeste 60 m jooksus. Kallas katkestas seitsmevõistluse pärast teise päeva esimest ala, olles viiendal kohal.

Niit magas stardi maha

Marek Niit piirdus oma eeljooksus ajaga 6.87 ja jäi kuuendaks. Sportlane ise kommenteeris Oma Saarele võistluspaigast, et jooks jäi kehva stardi taha. Tema sõnul oli vorm küll hea, kuid ei suutnud seda realiseerida. „Start anti kuidagi kiiresti, ma ei reageerinud korralikult. Siis, kui teised mehed jooksma hakkasid, munesin mina seal edasi”, ütles Niit pettunult.

Eesti rekordist jäi puudu 89 punkti

Kaie Kandi võistlus lõppes 14. kohaga, kogusummaks tuli 4256 punkti. See jääb hiljuti tema poolt püstitatud rahvusrekordile alla 89 punktiga. Kandi seeria: 60 m tõkkejooks 8.79, kõrgus 1,73, kuul 12,17, kaugus 5,92 ja 800 m jooks 2.13,52. Viimase ala tulemus oli ka saarlanna isiklik rekord. Eesti rekordi püstitamise toonud võistlusega võrreldes tegi Kand paremad tulemused vaid kaugushüppes ja jooksus.

Kallas katkestas viiendalt kohalt

Seitsmevõistleja Madis Kallas katkestas võistluse pärast teise päeva avaala, kui teivashüppe soojenduskatsel rebestas achilleuse kõõluse. Kallas oli liikunud kogu võistluse viienda-kuuenda koha rütmis.

Samas jäi ta napilt maha isikliku rekordi graafikust. Kallase tulemused kuni katkestamiseni olid: 60 m jooks 7.07, kaugus 7,23 (isiklik rekord sisetingimustes), kuul 14,61, kõrgus 1,99 ja 60 m tõkkejooks 8.24. Selleks ajaks oli Kallasel koos 4209 punkti.

Print Friendly, PDF & Email