Tüdrukud võtsid mõõtu kodunduses ja käsitöös

Tüdrukud võtsid mõõtu kodunduses ja käsitöös

 

Eile Kuressaare ametikoolis toimunud Saare maakonna üldhariduskoolide käsitöö ja kodunduse konkursil saavutas esikoha Kätlin Hermann Saaremaa ühisgümnaasiumist (juhendaja Virve Lõbus).

Teise koha sai Kertu Saar (KG, juh Raili Kaubi), kolmandaks tuli Liina Kungla (Kaarma PK, juh Heli Õun).

Terve päeva kestnud konkurssi alustati teoreetilise testiga. Sellele järgnes kahetunnine praktiline osa ametikooli õppeköögis, kus võistlejail tuli valmistada kerge eine, mille üks komponent pidi olema valmis kalatoode.

„Oli väga erinevaid roogasid – einevõileivad, salatid, suupisted,” loetles võistluse korraldaja Kuressaare ametikooli käsitööosakonna juhataja Kaie Kesküla ning kiitis huvitavaid serveerimisvõtteid. Kodunduse vooru parimaks tunnistati Külli Lindau õpilane Signe Lonks Lümanda põhikoolist.

Pärast köögivooru asusid võistlejad tikkima ette antud rahvuslikku motiivi. Lisaks tuli teha kavand esemest, mida võiks antud motiiviga kaunistada. Võitja selgitamisel hinnati erinevate tehnikate kasutamist ja töö kvaliteeti. Tikkimise vooru võitis Kätlin Hermann.

Kokku osales konkursil 12 õpilast üheksast koolist.

Print Friendly, PDF & Email