Kuressaare ja Kaarma lõid ühtse haridusruumi

Kaarma vallavanem Ülo Vevers ja Kuressaare linnapea Urve Tiidus allkirjastasid eile lepingu, mille kohaselt moodustatakse linna ja valla ühtne haridusruum.

Lepingujärgselt määratletakse valda ja linna edaspidi haridusasutuste ühtse teeninduspiirkonnana. Samuti osalevad linn ja vald proportsionaalselt haridusasutuste investeeringuteks tehtavate kulutuste katmises.

Prognoosi kohaselt osaleb vald linna lasteaaedadesse ja koolidesse tehtavates investeeringutes aastatel 2008–2011 miljonite kroonidega. Kaarma vallavanema Ülo Veversi sõnul võib rahasumma tunduda suur, kuid samas on suur ka kasutegur, mis sellest lepingust saadakse.

Samas katab ka linn Kaarma valla tehtavaid investeeringuid valla koolidesse. Linnapea Tiidus avaldas heameelt lepinguni jõudmise üle. Tema sõnul on tegemist kokkuleppega, millest võidavad mõlemad osapooled.

Print Friendly, PDF & Email