Kultuurijuhid kohtusid Torgus

Eile pidasid Torgus tööalaselt nõu Saare maakonna omavalitsuste kultuurijuhid.

Maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna spetsialisti Valve Heibergi sõnul oli kohtumine informatiivse sisuga. „Põhjalikumalt oli juttu üle-eestilise rahvamajade juhatajate esinduskogu tööst, millest andis ülevaate meie sealne esindaja Aili Salong,” rääkis Heiberg.

Tema sõnul on esinduskogul plaanis teha film rahvamajadest üle Eesti, igast maakonnast kolm. Koos olnud kultuurijuhid otsustasid, et Saare maakonnast saavad filmi äsjaremonditud Valjala rahvamaja, omanäolise kultuuri ja sporti ühendava universaalsaaliga Lümanda kultuurimaja ning väike Kärla rahvamaja, ütles Heiberg ning lisas, et samuti on plaanis korjata rahvamajajuhatajate lugusid oma tööst. „Esialgu tehakse intervjuusid, hiljem saab sellest raamat,” tutvustas Valve Heiberg.

Lisaks tutvuti Torgu mitmesuguste vaatamisväärsustega.

Print Friendly, PDF & Email