Lembit Soe jätkas võidukursil

Lembit Soe jätkas võidukursil

 

Saarlastele kujunes 24. veebruaril Lõuna-Eestis peetud autoralli meistrivõistluste avaetapp võrdlemisi edukaks. Ott Tänak ja Raigo Mölder lõpetasid rahvusvahelise autoralli “Põlva talv 2007” absoluutarvestuses üheksanda kohaga, mullu rahvuslike masinaklasside ühises arvestuses meistritiitlini jõudnud Lembit Soe ja Ahto Pihlas (pildil) saavutasid klassivõidu.

Favoriidi katkestamine tagas edu

E8 klassi Toyota Starletil võistelnud saarlaste Lembit Soe ja Ahto Pihlase kõige kardetumad vastased Einar Laipaik – Siimo Suvemaa katkestasid ralli kolmandal kiiruskatsel, kui nende BMW mootor üles ütles. “Meil oli õnne,” tunnistas Soe seejärel. “Einar oli kõvasti kiirem ja puhta sõiduga poleks teda kätte saanud. Aga oma hoo leidsime üles. Rahul olen punktide ja viimase katsega. Ülejäänud katsetel oli mitmeid probleeme kuni selleni välja, et ise ei saanud hakkama.”

Pearivaalide katkestamise järel pidasid Lembit Soe ja Ahto Pihlas silmas eeskätt E7 klassis võistelnud rallipaari Marko Kasepõld – Sven Raid, kes olid neid avakatsel edestanud kahe sekundiga. “Kuigi Laipaik oli selgelt meist kiirem, püüdis Kasepõld ka tempos püsida,” kommenteeris Soe.

“See oli nii, et tegime kaks katset ära. Esimese peal lõin Soed kahe sekundiga, teisel oli ta meist neljaga ees. Ma ei teadnud, kas ta pani teeninduses teised rehvid, kuid mina ei vahetanud. Siis libisesid nad eest ja ma ei hakanud taga ajama,” rääkis saarlaste püüdmisest loobunud Marko Kasepõld.

Tänak pidas Pärsiga duelli

Kui võistluspäeva esimesel poolel oli Soel ja Pihlasel tõsiseid probleeme auto tuuleklaasi jäätumisega ning kolmandal kiiruskatsel sõideti jupp maad mööda rajaäärset põldu, ei pääsenud vigadest ka Tänak – Mölder. N2 klassi Renault Cliol võitu jahtinud saarlaste ajale lisandus oma eksimuse tõttu 20-sekundiline ajatrahv.

See kustutas kogu ralli vältel klassivõidu nimel Aigar Pärsi ja Ken Järveojaga duelli pidanud rallipaaril lootused võidule. Kaheksa kavas olnud kiiruskatse järel jäid esmakordselt koos võistelnud saarlased 10,4-sekundilisse kaotusseisu ning neil tuli kuni 2-liitrise töömahuga N-rühma autode klassis leppida teise kohaga.

“Väga tubli sõit Oti poolt! Ootan põnevusega järgmist võistlust,” kiitis klassivõitja konkurenti. “Teadsin, et Ott on suht kõva vastane,” lisas F2 arvestuses meistrisarja avaetapilt maksimumpunktid kogunud Aigar Pärs.
Samuti Hondal võistelnud saarlased Reiko Lempu – Tarmo Saar lõpetasid võistluse üldarvestuse 36. kohaga. N2 klassis kuulus neile kuues koht, kuid kaotust klassivõitjaile kogunes üheksa minutit ja 35,3 sekundit.

Üldvõit läks 16-aastasele venelasele

Ralli võitis 16-aastane Jevgeni Novikov, kes võistles koos Aleksei Jermolenkoga N-rühma Subaru Imprezal. Teise kohaga lõpetasid võistluse Rainer Aus – Kristo Kraag. N-rühmas saavutasid kolmanda koha Sar-Tech Motorsport ridades Subaru Imprezal võistelnud Ago Ahu – Kalle Ahu, kes üldises paremusjärjestuses platseerusid neljandaks.

A6 klassis Mitsubishil mõõtu võtnud saarlane Henry Ots koos kaardilugeja Margus Laasikuga oli üldarvestuses 22., klassis viies.

Rando Aav

Print Friendly, PDF & Email