Kaarma valla mudapress antakse Väike-Maarja jäätmetehasele

Kaarma vald kavatseb loobuda 2,5 aastat tagasi soetatud mobiilsest mudapressist, millele vald ei ole leidnud piisavalt rakendust.

28. veebruaril arutab Kaarma vallavolikogu Väike-Maarjas tegutseva Loomsete Jäätmete Käitlemise AS-i taotlust valla omandis oleva mudatihendamisseadme tasuta bilansist bilanssi üleandmiseks. Lisaks ostab tehas vallalt 127 584 krooni eest mudapressi veokäru.

„Tundub, et jäätmekäitlustehas on tõsisemas hädas kui saarlased,” ütles Kaarma vallavanem Ülo Vevers, kelle sõnul soovitas vallale mudapressist loobumist keskkonnaministeerium. „Ministeerium arvas, et tehase murele oleks meie seadme üleandmine kõige kiirem lahendus,” lisas Vevers.
Ligi 2 miljonit krooni maksnud mudapress valmis 2003. aasta sügisel ja selle ostmist rahastas Keskkonnainvesteeringute keskus. Kaarma vald on seadet kasutanud Aste puhastil ja rentinud seda paaril korral välja mandri valdadele.

Loomsete Jäätmete Käitlemise AS-i juhataja Peeter Maspanovi sõnul said nad info mudapressi kohta keskkonnaministeeriumist. „Kuna Kaarma vald ja Saaremaa seda praegu eriti ei kasuta, siis mõtlesime, et saame selle oma puhastusseadmele,” ütles Maspanov.

Print Friendly, PDF & Email