Kuressaare haiglat karantiin esialgu veel ei ohusta

Kuigi Mandri-Eestis on viirushaiguste leviku tõttu juba mitmes haiglas karantiin välja kuulutatud, jääb Kuressaare haigla haigete külastajatele esialgu veel avatuks.

Haigla ravijuht Reet Tuisk ütles, et nad arutavad kujunenud olukorda oma igahommikusel nõupidamisel. „Täna (st eile – toim.) hommikusel nõupidamisel jõudsime järeldusele, et Saaremaal pole viirushaiguste puhang veel nii suurt ulatust võtnud, et haiglas karantiin kehtestada,” rääkis Tuisk.

Tema sõnul on maakonna perearstid küll täheldanud viirushaigustesse nakatumise sagenemist, kuid haigla tegevuses võib see tunda anda alles teatud aja möödumisel. Seda loomulikult juhul, kui viirushaigustesse nakatumise sagedus lähitulevikus ei näita taas kahanemise tendentsi.

Eilse seisuga oli karantiin välja kuulutatud kolmes Eesti haiglas, kuid sotsiaalministeeriumi kinnitusel on olukord siiski kontrolli all ning pole ohtlik. Ministeeriumi pressiesindaja ütles, et karantiin on välja kuulutatud Valga, Rapla ja Põlva haiglas ning ka Viljandi haigla ei soovita külastada sisekliinikus olevaid patsiente.

Sotsiaalministeeriumi esindaja sõnul on Põlva haiglas levinud A-gripp, teistes haiglates aga Norwalki viirus.

Print Friendly, PDF & Email