Doonoripäevadel annetati üle saja liitri verd

Kaks päeva Kuressaare kultuurikeskuses kestnud doonoripäevadel käis verd andmas 225 saarlast, kes kokku annetasid verd üle 100 liitri (täpsemalt 101 250 ml).

Tallinna Verekeskuse arst Taissia Aartee ütles eile lõuna ajal, et Saaremaa rahvas on väga tubli: „Kahe päevaga käis meil 50 esmast doonorit,” märkis ta, lisades, et eriti tublid olid Kuressaare ametikooli ja gümnaasiumide õpilased.

Suured tänusõnad palusid verekeskuse töötajad edasi anda Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetajale Marianne Starikovale, kes seegi kord oma kooli lapsi doonoripäevale appi kutsus. Teisipäeval olid abis SÜG-i 6. ja kolmapäeval 9. klassi õpilased, kes registreerisid doonoreid ning jagasid neile kohvi ja doonoripakke.

Järgmised doonoripäevad toimuvad Kuressaares aprillis.

Print Friendly, PDF & Email