Saaremaa maadlejatele meistrivõistlustelt medalid (3)

17. veebruaril Tartus toimunud Eesti meistrivõistlustel osales seekord 71 maadlejat. Saaremaa raskejõustiku klubi oli esindatud kuue maadlejaga.

Lootsime vähemalt kolme medalit, kuid praegused reeglid annavad matikohtunikele vaba voli otsustada tihti ühe või teise maadleja kasuks. Seekord said kohtunike ülekohtu tõttu kannatada mitmed head maadlejad, kes oleksid pidanud oma võimete ja oskuste poolest medalivõitjate hulgas olema. Nii jäi ka Saaremaa raskekaallasel Heiko Soopardil medal saamata.
Hõbemedali võitis kehakaalus kuni 120 kg Herki Meeles ja pronksi kehakaalus kuni 84 kg Tõnis Naarits. Muide, Herki võttis osa oma elu esimestest maadlusvõistlustest. Ta pidas finaalis ägeda matši maailmameister Heiki Nabiga tundmata kogenud maadleja ees liigset aukartust, vaid suutis osutada väärilist vastupanu, kusjuures teise maadlusgeimi püstimaadlus jäi 0:0 viiki. Otsustavaks sai partermaadlus ja loomulikult sooritas maailmameister seal oma lemmikvõtte.

Kehakaalus kuni 84 kg oli Erki Alak 5.; Andre Lindvest 6. ja Henry Piir 7.
Klubide paremusjärjestuses tuli Saaremaa RJ klubi 23 osaleja seas neljandaks ja maakondade, linnade arvestuses 11 osaleja seas viiendaks.

Olev Kiirend

Print Friendly, PDF & Email