Mihkel Mägi võitis kadettide pronksmedali

Türil peetud Eesti kadettide meistrivõistlustest vabamaadluses võttis osa kaks Saaremaa noort maadlejat.

Kleron Kiirend kehakaalus kuni 69 kg ja Mihkel Mägi kuni 58 kg. Kleron kaotas avaringi tulises matšis Jaan Kuusikule ja jäi seitsmendaks. Kuigi Mihkli õige võistluskaal on  54 kg, maadles ta seekord kehakaalus kuni 58 kg (400 g oli ülekaal ). Kaks aastat vanematega ja 4 kg raskematega, pealegi võõras stiilis, ei olnud Mihklil suuremat edu oodata.

Kuid ta suutis tõestada, et alati ei mängi pearolli jõud ega vanus. Avaringis pidas Mihkel raske matši tugeva vabamaadlejaga. Mihkel jäi kaotusseisu,  kuid oskas oma vastast niivõrd tugevasti väsitada, et lõpusekunditel ei olnud tal vastase seljatamisega raskusi. Poolfinaalis tuli aga vastu võtta kaotus. Pronksimatš lõppes üllatuslikult kiiresti. Kohe matši esimestel sekunditel sooritas Mihkel ilusa käsivarre-pöördheite ja seljatas vastase ning tõi pronksmedali Saaremaale.

Olev Kiirend

Print Friendly, PDF & Email