Maavalitsus: tasuta praamibroneeringud

Käesoleval nädalal teeb Saare maavalitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku muuta parvlaeval sõidutingimused tarbijasõbralikemaks.

Maavanem Toomas Kasemaa põhjendas ettepanekut sellega, et sadamates on olnud probleeme reisijatega, kes soovivad viimasel hetkel praamiga üle väina saada. „Broneerimine peaks olema tasuta, viimasel minutil tulnud reisija peaks maksma lisatasu. Tuleks suunata inimesi broneeringuid tegema,” tutvustas Kasemaa maavalitsuse ettepanekut ning lisas, et süsteemi muutumine sõltub poliitilisest tahtest.

Väinamere Liinid OÜ juhatuse esimees Urmas Treiel suhtub maavalitsuse ettepanekusse positiivselt, kuid leiab, et ainuüksi see plaan suveajal reedeti ja pühapäeviti tekkivaid järjekordi ei lühenda.

Treieli sõnul on Väinamere Liinidel suve teisel poolel plaanis võtta kasutusele süsteem, kus inimesed saavad pileti osta kuni kolm kuud varem. „Paljud inimesed broneerivad koha mitmele laevale ja seega me ei tea, millal nad täpselt kohale ilmuvad. Uue süsteemi kohaselt peab pileti kohe välja ostma, see kindlustab, et tullakse sadamasse õigel ajal,” kirjeldas Treiel kava, mis peaks aitama liiklusvooge hajutada. Tema sõnul on arutatud ka tasuta öise praami kasutuselevõtmist suvel.

Print Friendly, PDF & Email