President jättis autasuta (1)

Eesti Ekspress (EE) avalikustas enam kui 70 inimese nime, kelle president Toomas Hendrik Ilves jättis ordenita või kellele andis madalama klassi ordeni.

Saarlastest ja Saaremaaga seotud inimestest on ordeni mittesaajate nimekirjas: politsei peadirektor Raivo Aeg (esitajaks Kalle Laanet), piirivalveameti peadirektori asetäitja Aare Evisalu (esitaja Kalle Laanet), Vjatšeslav Leedo (kelle EE ristis „praamikuningaks”, esitajaks Edgar Savisaar), Ruhnu talu- ja poepidaja Luise-Maria Jõers (esitaja Andrus Ansip), Salme jahimeeste seltsi esimees ja endine Läätsa kalatööstuse juht Eino Ruttu (esitaja Ester Tuiksoo).

Vähem hindas president Saaremaalt pärit diplomaadi Väino Reinarti teeneid (tema kandidatuuri esitas Urmas Paet Valgetähe III klassi autasu saamiseks, president määras Reinartile Valgetähe IV klassi ordeni).

Print Friendly, PDF & Email