Talupidajad taunivad põllumajanduspoliitikat

Teisipäeval Sakus toimunud Eestimaa Talupidajate Keskliidu kongressi saadikud taunisid Eesti põllumajanduspoliitikat.

Saaremaa talupidajate liidu juhatuse liikme Aivar Kallase sõnul oli kongress ajendatud eelseisvatest riigikogu valimistest ja uuest maaelu arengukavast 2007–2013. „Kogu konverentsi jooksul oli olulisim ETKL-i juhatuse esimehe Arvo Veidenbergi ettekanne, milles ta rõhutas, et Eesti peab põllumajanduslikus tootmises taastama tasakaalu suur- ja väiketootjate vahel,” rääkis Kallas.

Ta selgitas, et hetkel on süsteem nii põllumajandustoetuste kui muu agraarpoliitika osas kallutatud suurtootjate poole ning maaelu arengukavas esinevad vead seavad kahtluse alla talupidamisel põhineva põllumajanduse säilimise.

Kongressil sõnavõtuga esinenud Eesti vabariigi president Toomas Hendrik Ilves tundis muret põlistalude kestma jäämise pärast ning leidis, et suureks ohuks on põllumajandustoetuste koondumine suurtootjate kätte. Kallase sõnul oli sama meelt enamik kongressil osalenutest.

Kongressi raames tegid erinevad poliitilised erakonnad lühiettekandeid maaelu- ja põllumajandusprogrammide teemal.

Saaremaalt osales konverentsil viis kohaliku talupidajate liidu liiget.

Print Friendly, PDF & Email