Naislinnapead kohtuvad Kärdlas

Naislinnapead kohtuvad Kärdlas

 

Eile ja täna toimub Kärdlas Eesti naislinnapeade töökohtumine.

Võõrustaja Kärdla linnapea Ene Kaupsi sõnul on kuuest kutsutud naislinnapeast kohal kolm. Lisaks Kaupsile veel Laine Jänes Tartust ja Urve Tiidus Kuressaarest.

Võru meer Ivi Eenmaa, Haapsalu linnapea Ingrid Danilov ja Paide linnajuht Kersti Sarapuu ei saanud tulla töökohustuste tõttu.

Eile tutvusid linnapead Kärdla linna ja linnavalitsusega. Täna on interneti vahendusel kavas tunniajaline telesild, mille kaudu osaletakse Võru, Tartu ja Kuressaare linnavalitsuse istungil. „Kui Lõuna-Eesti inimesed tahavad kiirtee näol paremat ühendust pealinnaga, saarlased plaanivad püsiühendust mandriga, siis meie ühendusteeks muu maailmaga on infotehnoloogia,” rääkis Ene Kaups.

Pärast telesilda kohtuvad linnapead arenduskeskuse Tuuru saalis Hiiumaa naispoliitikutega. Kaupsi sõnul tulevad arutlusele kaks põhiteemat: mis peaks Eesti elus järgmise nelja aasta jooksul muutuma (seos riigikogu valimistega) ning Hiiumaa elu-olu kajastamine meedias.

Eelnevalt on naislinnapead kokku saanud Türil, Võrus, Viljandis.

Print Friendly, PDF & Email