Jääteed veel ei tule

Ehkki ilmad on viimastel nädalatel püsinud külmad, on jääteest veel vara rääkida. Saarte teedevalitsuse juhataja Aleksander Kollo sõnul ei ole nemad Väinamere jääl veel olukorda hindamas käinud, kuna alles 9. veebruarist peatas Veeteede Amet Maanteeameti taotlusel Väinameres plaanitava jäätee kohal laevaliikluse.

Kollo sõnul on talvekülm olnud liialt lühike selleks, et võiks juba rääkida jäätee avamisest.

Veeteede Ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus ütles, et nende teada on laevad siiani ka liikluskeelust kinni pidanud: „Vähemalt koordinatsioonikeskusest ei ole tulnud ühtegi teadet keelu rikkumise kohta.”
Küll aga käis Abruka sadama kapten Tõnis Siplane eile oma ATV-tüüpi amfiibsõidukiga Argo olukorda kontrollimas Roomassaare–Abruka vahel. „Mina saan Argoga küll liikuda, Abrukale süüa ja posti viia, kuid autoga on veel vara jääle minna,” märkis Siplane. „Kui nädala jagu öösel veel 10-kraadist pakast teeb, ehk siis,” andis ta väikesaarele minna soovijaile lootust, lisades, et jalgsi võib juba Abruka poole sammud seada, sest inimest jää kannab.

„Iseenesest on jää ilus ja sile,” tõdes Siplane ning palus tänusõnad edasi öelda nii traalimeestele kui kaubalaevadele, kes teevad oma sõidud ümber Abruka ega lõhu lahe jääkatet.

Print Friendly, PDF & Email