Pärnu saarlased võistlesid mälumängus

Eile kogunes oma traditsioonilisele koosviibimisele Pärnu saarlaste selts.

Suvepealinnas tegutseva saarlaste seltsi üks eestvedajaid Hedvig Link ütles selgituseks, et sealsed saarlased kogunevad Tammsaare teel asuvatesse ruumidesse iga kuu teisel pühapäeval. „Koosviibimisel joome kohvi, võileivad on meil kõigil ise kaasa võetud, laulame, tantsime, ühesõnaga viidame paar tunnikest sel pühapäeva pärastlõunal meeldivalt koos aega,” ütles ta.

Alati on aga ürituse lahutamatuks osaks mälumäng teemal „Tunne oma kodusaart”. Mälumängu küsimused on koostanud Boriss Raun ja tavaliselt on neid kümme. „Nii oli ka eile ja nõndaviisi meie koosviibimine kulgeski,” kirjeldas üritust Hedvig Link.

Pärnu saarlaste seltsil on umbes 300 liiget ja umbes 60 neist osaleb seltsi tegevuses aktiivselt. „Meie üritustel käib tavaliselt koos 40–60 inimest,” märkis juba 1951. aastast Pärnus elav Link, lisades, et enamalt jaolt käib seltsi koosviibimistel siiski vanem põlvkond. Tema sõnul elab Pärnus praegu umbes 5000 Saaremaa juurtega inimest.

Print Friendly, PDF & Email