Kolm juubelit kokku – Juubelinäitus 160

Kolm juubelit kokku – Juubelinäitus 160

 

Reedel avasid Raegaleriis ühisnäituse kolm harrastuskunstnikku Aare Martinson (50) Kuressaarest, Pentti Väänänen (50) Janakkalast ja Pertti Parkkinen (60) Vammalast. Sarnaste kunstihuvidega mehed on tuttavad juba üle 10 aasta.

Kuna neil kõigil on tänavu juubeliaasta, siis otsustati teha ühine näitus – Juubelinäitus 160. „Idee sündis ühes suvises maalilaagris,” rääkis Martinson näituse avamisel. Ning lisas: „Tundub, et me näeme natuke ühtviisi maailma ka ja sobime seetõttu hästi kokku.”

Pentti Väänänen, kes igapäevaselt töötab politseis, on Raegalerii esimeses ruumis üles riputanud oma akvarellid. Tema töödes võib leida jaapani ja hiina kunsti mõjutusi, kus tühjal pinnal on eriline tähenduslikkus.

Pertti Parkkineni ja Aare Martinsoni töid võib imetleda Raegalerii teises ruumis, kus Perttilt võib näha õli- või akrüül-värvidega maalitud loodusvaateid. Aare Martinson aga näitab läbilõiget oma viimase 10 aasta loomingust, mille hulgas on nii joonistusi kui õlimaale. Näitusel saab näha ka Martinsoni keraamilisi kujukesi.

Aare Martinsoni ja Pentti Väänäneni seob tutvus Saaremaa kunstiklubi ja Janakkala kunstiklubi sõprussuhete loomisaegadest. Pertti Parkkinen ja Aare Martinson on tuttavad tänu Kuressaare ja Vammala sõprussuhetele ning ühisele tegevusele noorsootööalal. Kõik kolm meest on osalenud maalilaagrites siin- ja sealpool Soome lahte.

Kuressaares saab kolme mehe juubelnäitust vaadata kuni
10. märtsini. Seejärel rändab väljapanek edasi teiste juubilaridest kunstnike kodulinnadesse.

Print Friendly, PDF & Email