Kuressaare ametikooli õpilastel käivad filmivõtted ühiselamust

Kuressaare ametikooli filmitegijate klubil käivad filmi „Hostel” võtted. Film räägib tänapäeva ühiselamu elust. „Püüame inimestele näidata, mis ühiselamus toimub – et ei tasuks uskuda jutte, et ühikad on räpased ja kogu aeg käib üks pidu,” tutvustab filmi üks autoritest Jaanika Karpovitsh.

Filmiklubi õpetaja Peeter Sepa juhendamisel valmiva pooldokumentaal-poolkomöödia võtted algasid möödunud nädala lõpus ja kestavad kokku kaks nädalat. „Hostelit” filmitakse põhiliselt Upa ühiselamus ja selle piirkonnas. Film tuleb ligikaudu 30 minuti pikkune.

Ametikooli filmitegijate klubi on huvialaring, mille kaudu omandatakse peamiseid filmitegemise oskusi. „Õpime Alari (Alar Allas, monteerija) juhendamisel, kuidas kaamerat hoida ja kuidas saada parimaid võtteid.

Samuti, kuidas diktofon ja mikrofon töötavad ja ka muud filmindusega seonduvat,” räägib Karpovitsh huviringist, lisades: „See pole üldsegi nii kerge, kui algul arvasime.”

Print Friendly, PDF & Email