Päästjad kolivad vanast majast välja ilmselt veel sellel kuul


Teisipäevasel linnavalitsuse istungil anti välja Pihtla tee 7 asuva päästeteenistuse maja lammutusluba. Abilinnapea Urmas Sepp ütles, et päästeteenistus peab arvatavasti olema vanast majast välja kolinud 1. märtsiks.

Möödunud reedel langetas siseministeerium põhimõttelise otsuse, et Saaremaa päästeteenistus võib uue maja valmimiseni kolida GoBus’ ruumidesse, kuid pühapäeval teatati ministeeriumist, et läbirääkimised veel käivad ja leping sõlmitakse vaid juhul, kui GoBus suudab pakkuda päästeameti tööks vajalikke tingimusi.

Leping tuleb lähipäevil

Esmaspäeval selgus, et päästeamet kolib hoopis teise pakkumise teinud AS-i Saare Kommunaal ruumidesse, mis vabanesid pärast seda, kui Kuressaare Linnamajandus võttis heakorraga seonduvad kohustused Kommunaalilt üle.

Siseministeeriumi halduskantsleri Merle Küngase sõnul vaadati Kommunaali ruumid uuesti üle nii nende kui ka päästeteenistuse poolt. Lõppkokkuvõttes tuli välja, et need ruumid on päästeteenistusele sobivamad kui GoBus`i pakutud pind, kuna vähem on vaja teha ümberehitusi. Leping pole veel allkirjastatud, kuid see on lähipäevade küsimus.

Saaremaa päästeosakonna direktori asetäitja Margus Lindmäe sõnul on tal hea meel, et lõpuks ometi hakkab midagi selgeks saama. „Ma ei muretsenudki sellepärast, kumb hoone välja valitakse,” lausus ta, „kuna mõlemad pinnad olid vastuvõetavad.” Lindmäe lisas, et mõlemal hoonel on oma plussid ja miinused.

Tema kinnitusel ei loodetudki leida tuletõrjujatele täiuslikke ruume, vaid sooviti lihtsalt kohta, kus saaks hädapärast veeta aja, mil uut maja ehitatakse. AS-i Saare Kommunaal ruumid olid küll tuletõrjujate arust natuke mugavamad ja hubasemad, kuid selle järgi otsust siiski ei tehtud.

Vana politseimaja saatus lahtine

Siseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kaja Kuke sõnul pole Lossi tänav 7 asuva politseimaja saatus veel selge. Esmalt pakutakse maja teistele ministeeriumidele, aga kui keegi neist hoonet kasutada ei soovi, siis läheb see võõrandamisele. Kuna päästeameti ja politsei ühismaja valmimine on alles kauges tulevikus, pole nimetatud protsessiga veel algust tehtud.

Print Friendly, PDF & Email