Piiprellidel parimad kodukandi rahvariided

Piiprellidel parimad kodukandi rahvariided

 

3. veebruar oli Kuressaare rahvatantsurühma Piiprellide jaoks tähtis päev – nimelt toimus Tallinnas vabariigi parimate rühmade vahel „Tuljaku”, eesti rahvatantsu hümni võistutantsimine. Selle üritusega tähistati eesti tantsuema Anna Raudkatsi aasta lõppemist. Õhtu lõpetas avalik kontsert, kus esinesid parimad eesti rahvatantsuansamblid.

Võistlus toimus kolmes grupis: A-rühmad e ansamblid, B- ja D-rühmad (Piiprellid on B-kategooria rühm) ja C-rühmad e keskkoolirühmad.
A-rühmade parim oli rahvatantsuansambel Tarbatu, B- ja D-rühmade parimaks tunnistati Kolga rahvatantsurühm (Piiprellid tulid kolmandaks), C-rühmade parim oli Rakvere gümnaasiumi rühm.

Piiprellide ettevalmistustöö konkursiks algas pool aastat tagasi. Et minna välja täisrühmaga, tuli kokku kutsuda n-ö vanad tantsijad, kellel „Tuljak” kindlalt jalgadesse tantsitud. Täname Andrust, Tiinat, Raivot, Mallet, Ingridit, Kaidot ja Hillarit, et nad meile appi tulid ja võimaluse andsid väärikast konkursist osa võtta.

Piiprellide esitus oli lisaks veel eripreemia vääriline: preemia kodukandi rahvariiete väärtustamise eest!

Selle preemia taga on palju Saaremaa tantsurühmi ja juhendajaid: suur tänu juhendajatele Virge Varilepale, Ulvi Põllule, Aili Salongile, Anneli Õisnurmele, Merle Sillaveele, kes aitasid rahvariietega; üksikute rahvariiete juurde kuuluvate esemetega toetasid Girta Tang, Kaidi Rahnik, Kai Albert, Piret Aavik. Mari Soots aga toetas meid nii tantsijate kui ka rahvariietega.

Print Friendly, PDF & Email