Kairo Kivi vahetab võistlusklassi

Kaks aastat kardivõistlustel Micro-klassis võistelnud Kairo Kivi kihutab tänavusel hooajal Raket-klassis. Kuigi 11-aastasel Sar-Tech Motospordi kardisportlasel on Micro-klassi kartauto alles, ei luba reeglid tal vanuse tõttu enam selles arvestuses osaleda ning ta asub tänavu mõõtu võtma klassis, kus võistlevad 10–13-aastased noored.

Kairo Kivi kinnitusel tuleb algaval hooajal silmitsi seista uute katsumustega. „Kindlasti läheb keerulisemaks. Nüüd tuleb kruvi ise keerama hakata,” kommenteeris ta. Lisaks alustavad Raket-klassis osalemist ka saarlaste klubi egiidi all sõitva noore noarootslase põhirivaalid Harli Õun, Martin Rump ja Karl Robert Valk.

2006. aastal saavutas Kairo Kivi Eesti meistrivõistlustel Micro-klassis Rumbi ja Õuna järel kolmanda koha. Karikavõistluste arvestuses oli ta teine ning Balti karikasarjas samuti teine.

„Enam-vähem hooaeg oli jah,” tunnistas Kivi. „Sel aastal on konkurents aga kõvasti tugevam,” lisas nii meistri- kui ka karikavõistlustel osaleda plaaniv Saaremaa esindaja. Kui mullu õnnestus Kivil oma lemmikrajal Raplas kirjutada oma nimele rajarekord, siis sel aastal võib selle kordamine osutuda väga keeruliseks: „Suve lõpus õnnestus rekord teha. Suht keeruline on see aasta seda korrata – konkurents on ikka väga tugev uues klassis.”

Kardihooaja avavõistlus peetakse 21. aprillil Põltsamaal. Esimene Baltic Cup´i osavõistlus leiab aset Leedus Šiauliais 5. mail.

Rando Aav

Print Friendly, PDF & Email