Telforitena asub tööle 16 noort

Eile alustas tööd noorte usaldustelefon numbril 646 6666.
Kuressaare linna lastekaitse spetsialisti Helle Kahmi sõnul on tegemist ammuse ideega, mis lõpuks käima läks.

Usaldustelefonil hakkavad kuus päeva nädalas vastama 16 vastava koolituse läbinud Saaremaa noort. „Huvi koolituste vastu oli väga suur,” ütles Kahm, kuid lisas, et kõik alustajad telfori kutsekvalifikatsiooni kinnitava tunnistuseni ei jõudnud.

Koolitustel, mille viis läbi hingeabi assotsiatsioon Usaldus koostöös Kuressaare lastekaitse ühingu ning Kuressaare linnavalitsusega, käsitleti usaldustelefoni eesmärke, võimalusi ja ajalugu, eetikat abistamistöös, kuulamisoskust, kõnetehnikat, perekonnasuhteid ja – probleeme, inimkäsitlust hingehoius, kriisi, suitsiidi, leina, lahutust ning lähisuhteid, samuti sõltuvusprobleeme ja läbipõlemissündroomi ning selle vältimist.

Usaldustelefonil vastajad on 16–26-aastased noormehed ja neiud Kaarmalt, Salmelt ja Kuressaarest. Tööd tehakse vabatahtlikkuse alusel.
Lähiajal on plaanis ettevõtmisega liituda ka noortegruppidel Hiiumaalt ja Tallinnast, koos saarlastega on tööd alustanud juba Võru linna noored.
Usaldustelefon töötab teisipäevast pühapäevani kell 19–22. Helistada võivad noored üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email