Tippkergejõustiklased kohtuvad Kuressaare Galal

14. veebruaril Kuressaares toimuval kergejõustikuvõistlusel osalevad pea kõik Eesti tipp-kergejõustiklased, eesotsas Saaremaa oma sportlaste Marek Niidi, Kaie Kandi ja Madis Kallasega. KJK Saare korraldatav spordiõhtu kannab nime „Kuressaare Gala 2007”.

Juba teist aastat toimuval üritusel saab lisaks Saaremaa sportlastele näha ka seitsmevõistlejat Ksenja Baltat, kümnevõistlejat Kristjan Rahnut, kuulitõukajat Taavi Peetret ja mitmeid teisi Eesti oma ala tippe.

Eestlastele pakuvad konkurentsi mitmed välisvõistlejad Lätist, Venemaalt, Valgevenest, Leedust, Ukrainast ja Soomest. Tuntuim neist 2005. aasta juunioride maailmameister kümnevõistluses Andrei Kravtšenko Valgevenest. KJK Saare juhatuse liikme Raivo Kallase sõnul mahub kolme tunni sisse kindlasti palju kaasa elama panevaid mõõduvõtte.

Õhtu peaaladeks kujunevad arvatavasti 60 m jooksud ja kuulitõuge, kus konkurents kõige tihedam. Lisaks võisteldakse kõrgushüppes, teivashüppes ja tõkkejooksus. Kavas on ka võistlused lastele.

Kallas mainis veel, et kui eelmisel aastal toimus üritus nädalavahetusel ja kevadisemal ajal, siis tänavu otsustati võistlused korraldada juba praegu „Paljud sportlased sõidavad laagritesse ja seega on oht, et osavõtt jääks hilisemal ajal kesiseks,” rääkis Kallas.

„150 000 kroonise eelarvega üritus ei ole siiski nii mastaapne, et tuua siia kohale maailma tippe, kuid kindlasti pakub publikule rõõmu ka meie oma sportlaste esinemine,” kutsus Kallas publikut Kuressaare spordikeskusesse spordipeost osa saama.

Print Friendly, PDF & Email