SWE-7 üleval, Vesse all

SWE-7 jätkas II liiga turniiri 75:69 võiduga Askele/Hito üle
Sel nädalal said oma lõpplahenduse Eesti korvpallimeistrivõistluste II liiga alagrupiturniirid. Saaremaa võistkonnad platseerusid erinevates tabelipooltes. SWE-7 jätkab mängimist kohtadele 1.–8., Vesse asub võitlema kohtade 9.–16. eest. Ülemise poole kahel esimesel on võimalik jõuda I liigasse, alumise poole kahel viimasel aga võimalik liigast välja kukkuda.

Vesse kaotas viimased mängud

Kuni eelmise nädalani oli teoreetiline võimalus pääseda mängima kõrgemate kohtade peale ka Vesse meeskonnal. Kahjuks jäädi mõlemas kodus peetud kohtumises kaotaja rolli. Neljapäeval jäädi alla Kose SK-le 63:83 ja laupäeval Puhhide võistkonnale 66:88.

Treener Enn Laanemäe sõnul sai otsustavaks lauavõitlus. „Lauaalune oli meil praktiliselt tühi, Indrek Kajupank ei saanud osaleda haiguse tõttu. Tagamängijaid meil jätkus, aga nendega mängu ära ei tee,” kommenteeris treener. „Palju paistsime silma ka valesöötude ja liigse kiirustamisega. Mängijad on siiski noored, kogemust vähe, mõte ei liigu nii kiiresti kui vaja,” arvas Laanemäe.

Edasi hakkab Vesse mängima kohtadele 9.–16. Võistluste juhendi järgi võetakse järgmisse ringi kaasa juba oma alagrupis mängitud kohtumiste tulemused, seega saadakse kokku vaid teisest rühmast tulnud võistkondadega. „Praegune seis on meil tasa, saame kaasa samapalju võite kui kaotusi. Kuid usun, et tagumises otsas mängimine kujuneb kergemaks ja väljakukkumine meid ei ohusta,” jäi treener rahulikuks.

SWE-7 alagrupi võitja

II liiga B-alagrupi võitis SWE-7, kes kogus 12 võitu ja 2 kaotust, nendest üks SK Newox võistkonnalt, kes samuti pääses edasi mängima ülemisse tabelipoolde. Seega on SWE-7-l olemas juba 5 võitu ja 1 kaotus.
Treener Marko Oolu sõnul on see väga hea tulemus.

„ Ma usun, et meie alagrupp oli natuke tugevam kui teine, kust tulevad vastased, kellega peab mängima. Seega võib öelda, et meil on tugevamatega mängitud.” Oolu sõnul on liigast edasipääs käeulatuses. „Palju ei ole vaja, tuleb võtta omad võidud, usun, et kuue võiduga kaheksast mängust peaksime ree peale saama,” arvas Ool. Samas kinnitas Ool, et nõrku võistkondi ei ole.

„Mütsiga lööma minna ikka ei saa,” rääkis treener. Vastaste kohta on treeneril mingi ülevaade olemas. Võistkondades on nii esiliiga kui ka meistriliiga kogemusega mängijaid. SWE-7 peab vastu astuma sellistele meeskondadele nagu Askele/Hito, Nolato, TTÜ SK, Tamsalu Los Toros/BBP. Vastasalagrupi võitja oligi Tamsalu, kes kogus samas skoori kui SWE-7. Oma meeskonna kohta ütles treener niipalju, et täies koosseisus ei olda. Osaleda ei saa Janar Rahumeel ja Urmas Oja. Hea uudisena saab esimestes mängudes kaasa teha Indrek Õunpuu.

Üks võit kaheksast käes

Pühapäeval toimunud Eesti korvpallimeistrivõistluste II liigas jätkas SWE-7 võiduga Askele/Hito vastu tulemusega 75:69. Kaotanud esimese veerandi ja teise poolaja hakkasid saarlased tasapisi ette nihkuma. Viimast korda seisid viiginumbrid tablool, kui mängida oli veel 4 minutit. SWE-7 hoidis end pinnal enamasti tugeva kaitsetööga ja Rene Kiili tabavate kolmeste ja läbimurretega.

Treener Marko Ool ütles mängu lõppedes, et alguse kaotusseis oli tingitud harjumatusest mängida mees-mehe kaitse vastu, millega alustas mängu vastane. „Me oleme hooaja jooksul vaid paar korda sellise taktika vastu mänginud ja seega nõudis asi harjumist.” SWE-7 kaitse kohta Oolul midagi halba öelda ei olnud: „Mängisime oma kaitse korralikult välja, eriti oli näha seda just teisel poolajal, kui saime nende mehed korralikult kinni.”

Treeneri sõnul on siiski vajakajäämisi, eeskätt just rünnaku osas. „Meie rünne on ikka suhteliselt hambutu ja muidugi vabavisked – kaotame igas mängus oma 10 punkti vabavisete mittetabamise tõttu. Olen kindel, et ka tänase mängu tabavusprotsent ei ole just rõõmustav.”

Mõistmatuks jäid treenerile ka kohtunike kohatised otsused. „Ma ei ole kunagi kohtunikke kritiseerinud, kuid kui mängus on 8–9 vaieldavat momenti ja kõigis saab õiguse vastane, siis paneb küll mõtlema, et mis siin toimub!” laiutas Ool käsi. Kokkuvõtteks kordas treener tuntud tõde: „ Parem halva mänguga võit kui hea mänguga saadud kaotus. Praeguses turniiriosas on siiski tähtis ainult võit.”

Print Friendly, PDF & Email