Revalia tantsukool – algajast meistrini!

Revalia tantsukool – algajast meistrini!

 

Möödunud aasta oli Revalia tantsukoolile tervikuna meeldivalt edukas. 2006 oktoobris täitus Revalia tantsukooli Kuressaare filiaalil kümme tegevusaastat.

Võistlustantsu vastu on huvi suurenenud, mida sai välja lugeda vastuvõetud õpilaste arvust. Klubisse tuli ligikaudu 30 uut last. Ja mitte ainult lapsed ei soovi õppida tantsima, vaid ka täiskasvanud tahavad oma tantsuoskust täiendada. Edasijõudnud tantsupaarid aga jätkavad võistlustel osalemist.

Peotantsu võistlustantsuna alustatakse algajate klassist. Eelmisel aastal alustasid oma võistlusteed viis algajat tantsupaari. Nad osalesid Eestis iga kuu korraldatud tantsuturniiril Magus Algus. Algajate võistlus koosneb mitmest etapist: 2-, 4- ja 6-tantsu võistlusest. Ühest etapist teise üleminekuks on vaja esimest või teist kohta. 6-tantsu võistlusel tuleb koguda 12 üleminekupunkti, et saada välja algaja staatusest. Hetkel osalevad 4-tantsus kolm ja 6-tantsus kaks paari.

Ühe punkti kaugusel E-klassist on Johannes Rooso ja Kat-
rin Kane, kes võistlevad alles kuni 9-aastaste vanuserühmas. Selle tantsupaari andekus ja töökus on toonud neile finaali esimesed kohad. Väga edukalt suudavad end võistlustel kokku võtta Kaur Kuusk ja Helina Koppel, kes võistlevad samuti kuni 9-aastaste vanuserühmas. Kaur ja Helina saavutasid 2-tantsus II koha, millega läksid üle 4-tantsu võistlustele, kus said 37 paari seas tubli kaheksanda koha.

10-11-aastaste vanuserühmas võistelnud Genert Allikmaa ja Loore Pihlas läksid 2-tantsu võistlustelt üle 4-tantsu I kohaga. 4-tantsus jõudsid nad finaali ja said VI koha. Samas vanuseklassis 4-tantsus võistlevad ka Indrek Viires ja Eva Haavel, kes jäid VII kohaga napilt finaalist välja.

12-13-aastaste 6-tantsus on kõigil võistlustel olnud kindel finaalipaar Kristjan Lindau ja Margit Kallas, saades IV, V, VI kohti.
Pärast algaja võistlusest väljumist on kokku 6 stardiklassi: E, D, C, B, A ning kõige nõrgem – S klass. Ühest stardiklassist teise üleminekuks on vaja koguda 24 punkti.

Noorte MM-il saavutasid Jörgen Kapp ja Aleksandra Žeregelja kümnes tantsus V koha ja standardtantsudes VI koha. Rafael Aleksanja ja Mariann Smolski võitsid Blackpoolis laste vanuserühmas standardtantsudes I koha. Põhjamaade meistrivõistlustel võitis Eesti 8 riigi seas esikoha just tänu Revalia edukatele paaridele.

Igakuisel Eesti karikavõistluste etapil olid Robert Andreas ja Äret Pea 14-15-aastaste vanuseklassis kindlalt esikolmikus. Sihikindla tööga saavutasid nad oma eesmärgi jõuda järgmisse kõrgemasse B-stardiklassi. 25. ja 26. novembril toimus traditsiooniline rahvusvaheline võistlus Tallinn International Open Cup 2006, kus Robert ja Äret saavutasid 69 paari hulgas 33. koha, võisteldes koos kõrgemate A- ja S-klassi paaridega.

Järgmisse D-tantsuklassi jõudsid Klemet Vaha ja Kristi Kandima, kuid enne seda võitsid nad Eesti karikavõistluste aasta üldarvestuses 14-15-aastaste E-klassis hõbedase karika.

Eelmise aastaga võib igati rahule jääda, lapsed on muutunud palju töökamaks ja kohusetundlikumaks. Tänu sellele on paranenud tulemused, kiidavad juhendajad.

Revalia tantsukool

Print Friendly, PDF & Email