Oli ilus sünnipäevapidu

Oli detsembrikuu. Kuressaare 2. lasteaia saalis olid pikad lauad kaetud pidulike linadega. Lisaks küünlad ja “võlulilled”, puhtusest säravad tassid, taldrikud, värvilised salvrätid ning suurepärased sünnipäevatordid. Seinalt vaatab uudishimulikult seda kõike lõbus tüdrukutirts päikesega (nagu lasteaia logol). Kõik on ootel. Kohe-kohe algab siin lasteaia juubelipidu – 50. sünnipäev.

Lõpuks nad tulevad. Kõik lapsed, töötajad ning külalisedki. Kokku üle 150 peolise. Istuvad.

Ja siis juhtub ime. Lõbus tüdrukutirts ja Päike astuvad “seinalt alla” ja varsti kõlab ühine oma lasteaia laul:

See me Rohu tänav
siin me lasteaed.
Juba algab värav,
eemalt sõpru näed.

Algas SUUR SÜNNIPÄEVAPIDU paljude laulude, kingituste, sõnavõttude ja rohke maiustamisega.

Sõnavõttudest saime teada, et esimene osa lasteaiast, väike maja avati 1956. aastal ja just detsembrikuus. Seal töötas siis 2 rühma. Seejärel jäi ruumi napiks, kõrval avati ka teine väike maja (2 rühma). Aja möödudes linn kasvas ja lasteaeda vajati üha enam – nüüd ehitati juurde veel kolmaski maja (12 rühma). Kokku oli siis juba 16 lasteaiarühma ja ~ 400 last (1973. a).

Ajad aga muutusid kiiresti. Väikestes majades on nüüd meie head naabrid Kuressaare kunstikool ja Kuressaare põhikooli algklassid. Nii ongi meie lasteaed alates 1997. aastast selles suuremas vahvas lasteaiamajas kõik koos – meid on 8 rühma ja 149 särasilmset lasteaialast ning 35 tublit lasteaia õpetajat ja nende abilist. Muidugi on meie head toetajad meie laste tublid vanemad ja nende pered.

Lõbusa tüdrukutirtsu ja Päikese poolt juhitud toredal 50. sünnipäevapeol said lauldud kõik sünnipäevalaulud, öeldud kõik õnnitlused oma lasteaiale. Kui lõpuks kingitused jagatud ja kõned kuulatud, suundus lasteaiapere rühma ruumidesse, et kingipakkide sisuga tutvust teha. Ja nüüd jätkus lastel põnevust kauemakski. Kingituste eest tänab lasteaiapere linnavalitsust ja teisi häid sõpru.

Juubeliaasta lasteaias pole sellega aga sugugi veel lõppenud. Eks näis, mida aeg toob …

Veel kord palju õnne ning pikka iga Sulle, kodune Kuressaare 2. Lasteaed!

Lilijan Miller,
vanemõpetaja

Print Friendly, PDF & Email