Euroopa Komisjoni esindus väisas Saaremaad

Kolmapäeval viibis Saaremaal Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Toivo Klaar. Visiidi käigus külastas Klaar Orissaare valda ning kohtus maavanem Toomas Kasemaaga.

Toivo Klaari sõnul on Euroopa Komisjoni prioriteediks suhelda senisest enam kohaliku tasandiga. „Meie jaoks on oluline saada tagasisidet oma tegevuse kohta, kuulda inimeste arvamustest ja huvidest,” põhjendas Klaar.

Kohtumist Orissaare gümnaasiumi abiturientide ja kohaliku vallavalitsuse esindajatega pidas Klaar väga positiivseks. „Õpilastega saime selgemaks rääkida, mis on Euroopa Liit ja millega tegeleb Euroopa Komisjon. Vallavalitsusega rääkisime konkreetsemalt struktuurifondide kasutamisest ja muudest praktilisematest asjadest,” võttis Klaar kokku kokkusaamiste sisu.

Saare maavanema Toomas Kasemaaga arutati euroteavituse korraldamist maakonnas, sealhulgas Euroopa Liidu liikmesriikides pakutavate võimaluste tutvustamist ettevõtjatele ja õppuritele.

Ühe teemana olid päevakorras kevadel toimuvad Euroopa Liidu päevad, mille raames jõuab maikuus Saaremaale Euroopa Liidu eesistujamaa Saksamaa infotelk. „Arutasime Toivo Klaariga, mida see telk võiks sisaldada. Kuna viimasel ajal on palju juttu olnud Rohelisest raamatust, siis võiks ühe asjana toimuda selleteemaline diskussioon,” tutvustas Kasemaa plaane.

Print Friendly, PDF & Email