Saskuturniiril oli osalejaid üle poolesaja

Reede õhtul võõrustas Sakla seltsimaja maakonna saskuturniiri esimesest etapist osavõtjaid. Meeldiva üllatusena istus laudade taha üle poole-
saja kaardimängusõbra, kaasa tegemas ka mulluse turniiri edukamad, eesotsas tiitlikaitsjate Arvet Kruuseri ja Gunnar Kasesaluga Salmelt.

Favoriitidel ebaõnnestus aga avaetapp täielikult. Juba esimeses mängus pidid nad alla vanduma Sandla meestele Imre Saarele ja Tarmo Truule. 26 paari hulgas tuli mullustel võitjatel leppida tagasihoidliku 23. kohaga.

Avaetapi parima punktisumma (111) kogusid Margo Püüa ja Mihkel Vinkel Leisist.

Järgnesid võrdse arvu punktidega (106) Raivo Heinmets ja Jaan Kaju ning Maidu Vallik ja Heinrich Rei. Naistest jõudsid esimese kuue hulka sada punkti teeninud Anneli Laula ja Ilona Järvis Orissaarest.
Laimjala jahimeeste algatatud saskuturniir on mõne aastaga populaarsust kõvasti juurde võitnud.

„Esimesel aastal mängis kümmekond paari, teisel turniiril juba rohkem. Nüüd on osavõtjaid üle kogu Saaremaa. Esimest korda on mängijaid üle viiekümne. Avaetapil teeb kaasa 26 paari,” rõõmustas korraldaja ja peakohtunik, Laimjala valla haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Taimo Antsaar.

Reglemendi kohaselt toimub igas kuus üks etapp. Saskuturniiri võitja selgub detsembris. Huvilised võivad liituda ka järgmistel etappidel.

Print Friendly, PDF & Email