Kuressaare linn kuulutas välja näidendivõistluse

Kuressaare linn kuulutas välja näidendivõistluse

 

Oma eilsel istungil otsustas Kuressaare linnavalitsus välja kuulutada näidendivõistlus, et saada teatritükke, mida võimalik mängida kas Kuressaare linnuses või selle hoovis.

Linnapea Urve Tiiduse sõnul on võistluse auhinnafond 50 000 krooni, millest 25 000 krooni läheb esimese, 15 000 krooni teise ja 10 000 krooni kolmanda koha saavutanud näidendi kirjutajale, kuid žüriil on õigus teha auhindade osas muutusi.

Laekunud töid hindab žürii, kuhu kuuluvad kirjamehed Jüri Tuulik, Jaan Tätte, abilinnapea hariduse ja kultuuri alal Argo Kirss, Piret Rauk Kuressaare Linnateatrist, Tiina Luks Saaremaa Rahvateatrist, Tõnis Kipper Sihtasutusest Kuressaare Teater ning Olavi Pesti Saaremaa Muuseumist.

„Kindlasti annab kirjutatud näidendile lisaboonust, kui see kajastab Saaremaa varasemat ajalugu ning mängupaiga valikul antav eelis Kuressaare linnusele,” märkis linnapea, kelle sõnul tahetakse auhinnatseremoonia läbi viia tuleval suvel Kuressaare lossi päeval.

Print Friendly, PDF & Email