„Tasakaalu tiivad” tiivustavad lugema

„Tasakaalu tiivad” tiivustavad lugema

 

Kolmapäeva pärastlõunal esitles Hellamaa külakeskuses oma kolmandat luuleraamatut „Tasakaalu tiivad” muhulanna Irena Tarvis.

Linnuse külas sündinud ja juba koolitüdrukuna (Irena Vapper) värsisepa kuulsust kogunud ning praegu Muhu vallavalitsuses raamatupidajana töötava poetessi esimene, 2001. aastal ilmunud raamat kannab pealkirja „Võrsunud endaks”. Teine luulekogu „Kodused õhtud” nägi ilmavalgust kolm aastat tagasi.

Väikeseformaadilisest 44-leheküljelisest Liina Tarvise kujundatud ja tema tehtud fotodega luulevihikust saab lugeda naise hingeelu hästi tundva autori tundeküllast lembeluulet, värsse kodusaare looduse ilust, muhulaste tavadest ning haikusid ja tankasid.

„Muhukeelseid tekste on nii mõnus lugeda. Kena, et selles kogumikus muhumurdelisi luuletusi ikka on. Irena seda luulekunsti tunneb. Tema esivanemate hulgas on olnud tuntud Muhu laulikuid,” rõõmustas kirjandussõber Ilme Auväärt.

„Kõik raamatupidajad teavad – bilanss peab klappima. Kui puudub tasakaal, on miski valesti. Ka elu on lõputu tasakaal… Mida rohkem on päeval mu ümber numbreid, seda rohkem sünnib öösel luuletusi. Küllap on selline minu hinge-, vaimu-, töö- ja igapäevabilanss,” arutles raamatupidajast luuletaja.

Irena Tarvise oma sõnul oli tal kolmanda raamatukese koostamine juba mõnevõrra lihtsam.

„Ma juba oskasin luuletusi valida. Tean enam-vähem lugejate maitset. Olen palju sahtlisse kirjutanud. Kooliajast alates on mul kogunenud luuletusi terve kohvritäis,” teavitas oma kodusaart ja muhulasi hästi tundev luuletaja.

Print Friendly, PDF & Email