Reedel jagati Kuressaares tasuta helkureid

Reedel jagati Kuressaares tasuta helkureid

 

Möödunud reede õhtupoolikul jagasid Kuressaare Noorte Huvikeskuse töötajad koos lastega Kuressaare tänavatel tasuta helkureid.

Esmakordselt korraldatud heategevuskampaania “Inimene – ole liikluses nähtav” raames jagasid kaheksa last koos nelja juhendajaga linna peal laiali 84 helkurit. Noorsootöötaja Anne Nelise sõnul sündis Maanteeameti poolt rahastatava projekti idee elust enesest.

“Oleme ka varem helkuriteemalisi üritusi korraldanud. Paistab, et inimesed ei armasta eriti helkurit kanda. Sellest tuli mõte, et käime koos noortega mööda linna ja vaatame, kellel on helkur, kellel ei ole,” rääkis Nelis. Need, kellel helkur olemas, said kiita. Nendele, kellel helkur puudus, kingiti see väike elupäästja. Samuti jagati Maanteeameti koostatud infomaterjale helkuri olulisusest.

Nelis ütles, et helkur puudus vastutulijaist umbes pooltel. Väikese kingituse saajate seas oli nii koolilapsi kui ka täiskasvanuid. “Kõik helkurid jagasime välja vaid veerand tunniga. Neid oleks võinud veel olla,” arvas Nelis ja lisas, et laste seas tundub helkuri kandmine kasvanud olevat, täiskasvanute kohta seda öelda ei saa.

Seda, kas helkurijagamise kampaaniat veel korraldatakse, Nelis hetkel öelda ei osanud. Kõik sõltub rahastamisest.

Print Friendly, PDF & Email