Maavalitsusest lahkuvad kaks peaspetsialisti (3)

Lähiajal lõpetavad töösuhte Saare maavalitsusega majandusosakonna peaspetsialist Ülo Metsmaker ja arengu-ja planeeringusoakonna peaspetsialist Kaarel Kasemets.

Maavanem Toomas Kasemaa ütles Meie Maale, et vabastab Ülo Metsamakeri seoses pensionikka jõudmisega. Maavalitsuse arengu-ja planeeringusoakonna peaspetsialist Kaarel Kasemets on esitanud lahkumisavalduse alates 16. veebruarist omal soovil.

Ülo Metsmaker soovib maavanemalt töölt lahkumist puudutava korralduse ülevaatamist. „Mina töötaksin parema meelega edasi,” ütles ta.

Kaarel Kasemets oma lahkumisavaldust ei kommenteerinud. „Kui ta lahkub, siis ta lahkub. Kui inimesel tõuseb palk 2000 krooni ja ta toob selle peale lahkumisavalduse, siis on väga raske selle peale läbi rääkida,” kommenteeris Toomas Kasemaa maakonna planeeringute tippspetsialist Kaarel Kasemetsa lahkumisavaldust.

Mõlema töötaja lahkumine maavalitsusest on otsapidi seotud Saare maavalitsuses toimunud ametikohtade hindamisega, mille alusel toimub ka palgasüsteemi ümberkujundamine.

Kuigi paljude maavalitsuse töötajate palk jääb alla Eesti keskmise, tõusevad palgasüsteemi muutmisel sisuliselt kõikide maavalitsuse töötajate palgad. „Pidime palgafondi umbes miljoni krooni võrra suurendama, nii et majanduskulud jäävad selle võrra praegusel juhul väiksemaks,” lausus Kasemaa.

Toomas Kasemaa ütles, et Kasemetsa asemele tuleb tööle võtta uus planeeringute spetsialist. Metsamakeri asemele otsitakse aga transpordi või energeetika spetsialisti. „Siiani oli meil tööl kaks põllumajanduse spetsialisti, mida on liiga palju,” ütles maavanem.
Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email