Korvpalluritel must päev (1)

Korvpalluritel must päev

 

Eesti meistrivõistluste II liigas seni vaid ühe mängu kaotanud SWE-7 pidi esmaspäeval võõrsil tunnistama Kose Sk paremust tulemusega 58:66. Treeneri sõnul sai otsustavaks vilets visketabavus.

Kose Gümnaasiumi saalis mängitud kohtumises sai parema alguse võõrustajameeskond, kes suutis võita esimese veerandaja 20:17. Poolajaks oli aga mängu käigu enda kasuks suutnud pöörata SWE-7, minnes puhkama eduseisul 47:40.

Kehv visketabavus

Mängu saatus otsustati järgneval 10 minuti jooksul,mille SWE-7 kaotas koguni 16:8. Treener Marko Oolu sõnul sai otsustavaks teguriks oma võistkonna kehv visketabavus. „ Meil oli ikka must päev, ei saa öelda, et vastaste kaitse väga tugev oleks olnud. Kui ikka välja mängitud kohtadelt ei taba, ei saa ka mängu võita.“ 30 sekundit enne mängu lõppu oli SWE-7 siiski vaid ainult kahe-punktilises kaotusseisus ja omati ka rünnakuõigust. „Suutsime palli kuidagi ära kaotada, tegime vea ja vastased realiseerisid vabaviskeid,“ sõnas Ool. Mängu lõppseisuks märgiti 66:58 kodumeeskonna kasuks.

Vabavisked kirstunaelaks

Mängu statistikat vaadates räägivad numbrit selget keelt. SWE-7 suutis tabad vabaviskeid vaid 46,7% täpsusega (15st 7), samas kui vastased tabasid 85,7% (21st 18) teenitud vabavisetest. „Vabavisked on meie nõrgim koht,“ kommenteeris treener. „Kuid seekord ei saanud me üldse sisse.“
SWE-7 täpseim oli Rene Kiil 13 punktiga, Sander Mets suutis võistkonna kasuks tuua 8 punkti (tabades ka kaks 3-punkti viset).

Treener kiitis just Sander Metsa. „Viimastes mängudes on ta ennast näidanud heast küljest. Ta jagab ennast võrk-ja korvpalli vahel. Nüüd kui tähelepanu on pööratud rohkem korvpallile, on ka head esitused tulnud. Tema näol on meil vähemalt üks viskav tagamängija, kes suudab Indrek Õunpuule väärilist vahetust pakkuda. „

Teine koht kindel

SWE-7 on üks mäng enne põhiturniiri lõppu alagrupi liidripositsioonil olles taganud endale alagrupis vähemalt teise koha. Pearivaal SK Newoxil on ühe vähem peetud kohtumise juures neli punkti saarlastest vähem. Just samad meeskonnad peavad veel korra kohtuma ka omavahel.

Juhul kui SK Newox suudab eelviimases mängus võita neljandal kohal olevat Puhhid võistkonda, tuleb alagrupi SWE-7- Newox kohtumisest lahing alagrupi võidu peale.

Print Friendly, PDF & Email