Toronto saarlased valmistuvad küünlapäevaks (1)

Toronto saarlased valmistuvad küünlapäevaks

 

Kanadas Torontos tegutseva saarlaste ühingu selle aasta esimene suurem üritus on kavandatud küünlapäeva tähistamiseks.

Hetkel USA-s Floridas puhkusel viibiv Johannes Pahapill, kelle juhtimisel Saarlaste Ühing Torontos juba teist aastat tegutseb, ütles Oma Saarele, et käesoleval aastal on nende esimene suurem koosviibimine kohalikus Eesti majas kavandatud 3. veebruarile, so küünlapäevale.

„Eesti maja hubases restoranis leiab aset meie traditsiooniline küünlapäeva tähistamine,” rääkis Pahapill, lisades, et tegemist on Torontos elavate saarlaste 53. küünlapäeva koosviibimisega.

„Kuna möödunud aastal tähistas meie oma ühing umbes samal ajal kuldjuubelit, siis toimus Toronto Eesti maja avaras peosaalis ligi 300 osavõtjaga suurejooneline pidu koos rikkaliku eeskavaga,” ütles Johannes Pahapill.

„Sel aastal aga korraldame ürituse veidi tagasihoidlikumalt ja piirdume vaid laupäevaõhtuse perekondliku koosviibimisega, kus saab maitsta kodumaiseid toite.” Toronto saarlaste koosviibimise muusikalise külje eest hoolitseb väliseestlaste seas hästituntud muusik Peeter Kopvillem.

Johannes Pahapill palus Saaremaa saarlastele edasi anda, et juhul kui mõni kodusaarlane juhtub küünlapäeval Torontos viibima, siis on ta siiralt palutud kohalikus Eesti majas toimuvale üritusele.
Urmas Kiil

Print Friendly, PDF & Email