Söögikohtades keelatakse avalik suitsetamine

5. juunist 2007 jõustub riigikogus vastu võetud tubakaseaduse paragrahv, mis lubab toitlustusettevõtetes suitsetamise üksnes selleks ettenähtud suitsetamisruumis või väljaspool siseruume asuval hooajalisel laiendusel.

Mönus Villem OÜ juhataja Sirje Hommiku sõnul nende pubis vastavat ruumi ei ole ja 2007. aastal seda kindlasti ka ei tehta. „See, kas me suitsetajatele vastava ruumi ehitame, sõltub klientide tagasisidest,” ei välista Hommik siiski edaspidist suitsuruumi ehitamist.

Ka Vana Konna pubi juhataja Rait Rätsepa kinnitusel neil hetkel spetsiaalse ruumi ehitamist kavas ei ole, mistõttu muutub pubi alates seaduse jõustumisest suitsuvabaks.

Suitsetajatele mõeldud ruum on olemas Ajamajas asuvas Kessu kohvikus. Kohviku juhatuse liikme Mart Aru sõnul toimub seal hetkel ka toitlustamine, aga seda tuleb alates juunist muuta.

Vaekoja pubi juhataja Kari Hiltuneni selgituste kohaselt muudetakse suitsetamisvabaks ruumiks kogu pubi teine korrus. „Mulle see meeldib,” kiitis Hiltunen toitlustusasutustes suitsetamist piiravat seadust.
Spaahotellist Georg Ots öeldi, et nende majas on suitsetamine nagunii keelatud, seda võib teha vaid rõdudel majast väljas.

Suitsetamise võimaldamise eest kohas, kus seaduse alusel ei ole suitsetamine lubatud, samuti suitsetamisruumile või suitsetamisalale kehtestatud nõuete rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni 12 000 krooni, juriidilist isikut rahatrahviga kuni 30 000 krooni.

Print Friendly, PDF & Email