Kuressaares puudu pooled postiljonid

Kuressaares puudu pooled postiljonid

 

Kuressaares on hetkel puudu viis postiljoni. Olemasolevad viis peavad töötama topeltkoormusega.

Kuressaare postkontori juhataja Enna Metsa sõnul on postiljonide puudusest tingitud olukord kriitiline. „Alles jäänud töötajate koormused kasvavad, aga see ei saa toimuda lõputult. Varsti tuleb piir ette,” leidis Mets. Tema sõnul on kirjakandjaid juurde saada praeguse palga juures raske. „Meie palgad kõiguvad miinimumi piiril.

Linnas ehitatakse iga päev uusi asutusi, inimesed lähevad sinna tööle. Postiljoni töö on raske, inimesi hirmutab ka kuuepäevane töönädal,” põhjendas Mets töötajate puudust.

AS-i Eesti Post Lääne regiooni juhataja Krista Esta arvates ei saa kujunenud probleemis otseselt süüdistada kedagi ega midagi. „Valitseb üldine tööjõupuudus, aga postitöö puhul on see lihtsalt rohkem märgatav – lehed ei jõua õigeaegselt kohale,” rääkis Esta ning lisas, et Lääne regioonis on Kuressaare olukord kõige raskem.

Hetkeseisu püütakse parandada jaanuaris toimuva palgatõusuga, kollektiivlepingust tulenevate soodustuste ja parema töökorraldusega, samuti saavad postiljonid tasuta tööriided-jalanõud. „Tahame asja korda ajada veebruarikuu jooksul,” palub Krista Esta Kuressaare elanikelt veel veidi kannatust.

AS-i Eesti Post kommunikatsioonijuhi kohusetäitja Terje Puusepa sõnul on postiljonide puudus probleemiks üle Eesti. „Küll võib väita, et Kesk-Eestis on see probleem veidi leebem kui mujal,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email