Keskerakonna ja Reformierakonna valimisnimekirjad

Tänavused märtsivalimised tõotavad tulla üsnagi pingelised, sest nii Keskerakond kui ka Reformierakond on vähemalt 5. valimisringkonnas (Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa) esindatud tuntud nimedega, kellest päris mitmed on praegused riigikoguliikmed, kohalike omavalitsuste tegelased või muidu kohalikud tegijad.

Nii on Keskerakonna esinumber saarlaste ja läänlaste nimekirjas riigikoguliikmest ekssiseminister Ain Seppik, kes eelmistel valimistel pääses riigikogusse 3216 häälega.

Teisel kohal on tervisekaitseinspektsiooni peadirektor ja Kuressaare linnavolikogu liige Tiiu Aro. Keskerakonna nimekirjas kandideerivad riigikogusse veel põllumajandusministri nõunik Jaanus Karilaid, haridus- ja kultuuritegelane ning samuti Kuressaare linnavolinik Lea Kuldsepp, Noarootsi vallavanem Ülo Kalm, Hiiumaal elav ja töötav saarlane Malle Kobin (Hiiumaa Puuetega Inimeste Koja esimees), Tornimäe põhikooli õpetaja Rainer Helde, Läänemaa Omavalitsuste Liidu juht Arno Peksar ning Kuressaare linnavolikogu liikmest SA Saarte Liinid juhatuse esimees Ants Tammleht.

Eesti Reformierakond panustab valimisringkonnas nr 5 Kuressaare endisele ja praegusele linnapeale. Nii on esikohal praegune riigikoguliige Jaanus Tamkivi (eelmistel riigikogu valimistel kogus 1561 häält) ning teisel kohal praegune linnajuht Urve Tiidus. Oravapartei nimekirjast leiame veel Haapsalu mehe Lauri Luige, Pädaste mõisahärra ja riigikoguliikme Imre Sooääre, kes eelmistel parlamendivalimistel kogus Res Publica liikmena 982 häält. Samuti soovivad Reformierakonna nimekirjas saartelt ja Läänemaalt hääli koguda Kärdla linnapea Ene Kaups, Läänemaa maavanem Sulev Vare, Riigimetsa Majanduse Keskuse arendusdirektor Andres Onemar, Kihelkonna talupidaja Aivar Kallas ning läänlasest ettevõtja Kalev Kallemets.

Sotsiaaldemokraatide ja rahvaliitlaste seekordsetest valimisnimekirjadest oli juttu 9. jaanuari Oma Saares. Ülejäänud erakonnad ei olnud eile pärastlõunaks oma kandidaate veel avalikustanud.

Print Friendly, PDF & Email