Vanemad teatrisse, lapsed Lustjala mängutuppa! (3)

Vanemad teatrisse, lapsed Lustjala mängutuppa!

 

Alates sellest aastast teevad huvitavat koostööd Kuressaare Linnateater ja Lustjala mängumaa. Kui seni oli Lustjala mängumaa avatud esmaspäevast neljapäevani kl 11–19 ja reedest pühapäevani kl 11–20, siis alates jaanuarikuust hakkab Lustjala lahti olema ka teatrietenduste ajal.

„Esimest korda katsetame 27. jaanuaril, kui etendub „Kits viiuli ja õngega”, ütles Lustjala üks perenaistest Katrin Karu. „Teeme kahekuulise prooviperioodi, mille sisse jääb ka märts ehk teatrikuu,” lisas ta.

Ideed teatriga koostööd teha tulid mitmelt poolt: paarilt lapsevanemalt, kes küsisid, kas Lustjala ei võiks õhtuti kauem lahti olla; teisalt teati teatri-poolelt rääkida, kui väga segab etendust see, kui väikelaps on teatrisse kaasa võetud, kuna teda pole kellegi hooleks jätta.

Lisaks veel näide Mulgimaalt, kus Ugala teatri noored isad mõnda aega etenduste ajal lastetuba pidasid. „See on nagu kogupereüritus – lastele oma ja täiskasvanutele oma,” selgitas Katrin Karu ettevõtmise peamist võlu.

Lustjala on Elioni maja III korruse saalis asuv lastele mõeldud avarate võimalustega mängupaik. Lisaks vahvatele atraktsioonidele pakuvad rõõmu Kuressaare kunstikooli õpilaste maalitud seinad. Mängumaal võivad lapsed õppida näiteks tänaval õigesti liiklemise reegleid. Aeg-ajalt toimub ka teatrietendusi, kogu ruum aga kaunistatakse vastavalt aastaajale või tähtpäevale.

Print Friendly, PDF & Email