Orissaare kultuurimaja remonditi poole miljoni eest

Orissaare kultuurimaja remonditi poole miljoni eest

 

Pärast remonti, mis läks maksma 439 915 krooni, avab Orissaare kultuurimaja taas uksed ja esimese suurema sündmusena tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva.

Eelmise aasta lõpus remontisid Ores Ehitus OÜ töömehed hoone teise korruse fuajee ja trepikoja, mille käigus vahetati 13 akent, krohviti ja värviti seinad, lihviti ja lakiti põrandad, uue näo said trepipiirded.

Kultuurimaja direktori Krista Riigi sõnul on nipet-näpet veel teha, kuid vabariigi aastapäevaks jõutakse ka viimaste töödega kindlasti ühele poole.
Remonditöödeks sai vallavalitsus 350 000 krooni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt. Vallavalitsus andis 89 915 krooni.

Orissaare kultuurimajas tegutseb 12 taidlusringi kokku paarisaja isetegevuslasega. Kultuurimaja ruume kasutavad aktiivselt ka Orissaare gümnaasiumi ja kohaliku muusikakooli õpilased. Orissaare lasteaiamudilaste suuremad kontserdid toimuvad samuti kultuurimajas.

„Maja on avatud seitse päeva nädalas. Enne suuremaid ülevaatusi või kontserte toimuvad proovid nii saalis, fuajees kui ka raamatukogus. Hea meel on mul sellest, et noori käib palju, nad annavad ideid ja korraldavad ka ise aktiivselt mõningaid üritusi. See kõik hoiab meele erksa,” kirjeldas Krista Riik kultuurimaja töid-tegemisi.

Tänavu võõrustab Orissaare kultuurimaja maakondliku rahvapillipäeval osalejaid. Teist aastat on orissaarlaste õlgadel Ida-Saaremaa lastele Laululinnu korraldamine. Ees ootab koolinoorte laulu- ja tantsupidu. Orissaare folkloorirühm Viirelind harjutab tõhusalt selle nimel, et sel aastal Taanis Europide’il hästi esineda.

Traditsiooni kohaselt tähistatakse kontserdiga lastekaitsepäeva. Suvel toimuvad veel Illiku laiu päevad ning külla oodatakse mitut külaliskollektiivi. Juba jaanuaris annab Orissaares etenduse Vana Baskini Teater.
„Vaatamata maja väsinud välimusele, on selle kõrge ukse taga südamlik ja soe sisu, millele annavad oma näo selle maja töötajad,” võttis Krista Riik Oma Saare jaoks sõnumi kokku.

Aastavahetusel päkapikuna üles astunud kultuurijuht Krista Riik (pildil )võtab alanud aastat töiselt.

Print Friendly, PDF & Email