Kuressaare parim palkamaksev ettevõtte on Kuressaare Haigla (4)

Kuressaare parim palkamaksev ettevõtte on Kuressaare Haigla

 

Maksu- ja tolliameti andmetel laekus möödunud aastal Kuressaare linnaeelarvesse kõige rohkem üksikisiku tulumaksu aastaid linna suurimat palgafondi deklareerinud Kuressaare Haigla SA- lt.

“Kuressaare linn on alati soovinud ettevõtteid, millelt laekub enim üksikisiku tulumaksu, premeerida ja ka möödunud aastal õnnestus selles arvestuses parim olla Kuressaare Haigla SA- l,” ütles Kuressaare abilinnapea arengu ja majanduse alal Kalle Koov. Tema sõnul premeerib linn jätkuvalt ka üksikisiku tulumaksu suurima laekumisega kasvuga firmasid ning selles arvestuses pole kriteeriumiks vaid ettevõtte suurus.

Linnapea Urve Tiiduse vastuvõtul leiavad äramärkimist näiteks viie töötajaga aknafirma OÜ Selplastik, kus palk kasvas võrreldes 2005. aastaga 314 protsenti. “Väikeettevõtte puhul on see äärmiselt märkimisväärne,” lisas Kalle Koov.

194 töötajaga ehitusfirma Primus Saare ja Primus PR palgakulude kasv oli möödunud aastal 225 protsenti. Tegu on ka maakonna suurima ehitusettevõttega.

Kolmandaks äramärgituks on 150 töötajaga elektroonikafirma Incap Electronics Oü. “Kui ehituses on olnud hea aeg, siis tahtsime tunnustada ka tootmisettevõtteid, mis panustavad kõrgtehnoloogiasse, tootmistingimuste parandamisse ja uute töökohtade loomisse,” osutas Kalle Koov.

Incap Electronics OÜ personal suurenes möödunud aastal ettevõtte tegevjuhi Allan Lipu sõnul ligi 2 korda ja ühe suurema tuludeklareerija tiitel tuli Lipu meelest just tänu Eesti ilusa majanduskasvu osaks olemisele.
Suurima tööandjana märgib linn ära 449 töötajaga Saaremaa Tarbijate Ühistu, kes on parimate edetabelis olnud juhtivamaid ettevõtteid igal aastal.

2006. aastal laekus üksikisiku tulumaksu kokku 92,3 miljonit krooni ehk 10,3 protsenti rohkem, kui oli eelarvesse planeeritud. Numbrilises väljenduses oli ülelaekumine 8,6 miljonit krooni.

Võrreldes aga 2005. aastaga laekus üksikisiku tulumaksu aga koguni 23,4 protsenti rohkem.

Tööandjaid, kes maksid üksikisiku tulumaksu Kuressaare linnakassasse, oli kokku 2524, mis teeb 164 ettevõtte võrra rohkem kui mullu.

Kuni 100 000 krooni suuruse palgakuluga ettevõtteid oli Kuressaares 498 ning kuluga 100 000 kroonist kuni miljoni kroonini 916. Miljonist kuni 10 miljoni kroonini ulatuvat palgakulu kandis 113 ettevõtet. Üle 10 miljoni suurust palgakulu aga 8 firmat, mis on kaks korda enam kui 2005. aastal.
Linna parimaid ettevõtteid autasustatakse 19. jaanuaril toimuval Kuressaare linnapea Urve Tiiduse vastuvõtul.

Print Friendly, PDF & Email