Kuressaare Linnateatris karikatuurid Taani kuningannast

Kuressaare Linnateatri Valges ja Sinises saalis saab alates 16. jaanuarist vaadata Taani kunstnike möödunud sajandi 90-ndail aastail koostatud karikatuurinäitust, mis on pühendatud Tema Kuningliku Kõrguse kuninganna Margarethe II 25. Taani troonil olemise aastale.

Teatavasti on Taani monarhia üks vanemaid maailmas, mille ajalugu ulatub kaugemale kui 1000 aasta taha. Margarethe II tõusis Taani troonile 14. jaanuaril 1972. aastal.

Taani rahvas tunneb suurt kiindumust ja elavat huvi ning poolehoidu nii oma kuninganna kui kogu kuningliku perekonna vastu. Seda näitab ilmekalt ka Taani Kultuuri Instituudi vahendusel Kuressaarde jõudnud näitus. Väljapaneku näol on tegemist Taani kunstnike kingitusega kuningannale, kes ka ise tunneb suurt huvi kunsti vastu ning on oma kodumaal tuntud ka kunstniku ja raamatuillustraatorina.

Näitus „Üks kuninganna – üks demokraatia” avatakse linnateatri Valges saalis 16.jaanuaril kell 17.30, väljapanekut tutvustab lähemalt ning räägib ka Taani monarhia tänapäevast Taani Kultuuri Instituudi juhataja Silvi Teesalu.

Lii Pihl, kunstikuraator

Print Friendly, PDF & Email