Saaremaal on liikvel talvine oksendustõbi

Viimastel nädalatel on Saaremaal tavalisest sagedamini esinenud rahva seas oksendustõveks ristitud haigust, mis tegelikkuses tähendab Norwalki ehk noroviirusnakkusse haigestumist.

Haiguspilti iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhu-, pea- ja lihasvalu ning palavik. Kergesti levib ka rotaviirusnakkus, mille sümptomiteks on palavik, iiveldus-oksendamine ja vesine kõhulahtisus. Mõlemad viirused levivad fekaal-oraalsel teel ning oksendava inimese läheduses ka piisknakkusena.

Perearst Kaalep Koppel Luukase perearstikeskusest ütles, et paljud inimesed põevad haiguse läbi arsti poole pöördumata.

Täiskasvanud paranevad mõne päevaga, lastel võtab see aega kauem. Nakatanud peaksid hoiduma rasvastest söökidest ja ka piimatoodetest. Kuressaare haigla ravijuhi Reet Tuisu sõnul ühtegi patsienti haiglasse seni ravile suunatud ei ole.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro kinnitas, et tegemist ei ole siiski millegi erakordsega.

Print Friendly, PDF & Email