Rahvaliidul Raimu Aardam ja sotsidel Andres Tarand (2)

Rahvaliidul Raimu Aardam ja sotsidel Andres Tarand

 

Rahvaliidu volikogu kinnitas eile Tallinnas Saare-, Hiiu- ja Läänemaa esinumbriks riigikogu valimisnimekirjas Raimu Aar-dami. Sotside esinumner meie ringkonnas on Andres Tarand.

Orissaare vallavanem Raimu Aardam kandideeris parlamenti ka 2003. aasta valimistel, kogudes 1305 häält. Selle tulemusega ta Toompeale ei pääsenud. Tol korral sai riigikokku 2364 häälega samuti Rahvaliidu nimekirjas kandideerinud kauaaegne Saare maavanem Jüri Saar, kes eelolevatel valimistel enam Toompeale tööle ei pürgi.

Rahvaliidu nimekirjas kandideerivad viiendas valimisringkonnas riigikokku teisena asetatult presidendi kantselei endine juht Tarmo Mänd Hiiumaalt ja tema järel Saaremaalt pärit Tabivere valla volikogu esimees, rahandusministeeriumi nõunik Kajar Lember.

Oma nimekirja 4. märtsi valimisteks on avalikustanud ka Sotsiaaldemokraatlik erakond. Saarlaste, hiidlaste ja läänlaste esinumber on praegune Euroopa Parlamendi saadik Andres Tarand. Järgnevad Emmaste vallavanem Kalev Kotkas, saarlasest kaitseministeeriumi nõunik, aastaid Inglismaal õppinud ja töötanud Hannes Hanso, Läänemaa arenduskeskuse juhataja Neeme Suur, Haapsalu arst Ülle Kruus, Kärdla gümnaasiumi direktor Ivo Eesmaa, TTÜ Kuressaare kolledži projektijuht Hants Kipper, Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpetaja Rea Raus ja Hiiu maavalitsuse nõunik Reet Kokovkin.

Erakond Eestimaa Rohelised, uus partei poliitikamaastikul, avaldab kandidaatide nimekirja 10. jaanuaril.

Reformierakonna Saaremaa piirkonna arendusjuht Terje Eimre ütles, et oravaparteil saab asi lõplikult selgeks selle nädala kolmapäeval.
Isamaa ja Res Publica Liidu Saaremaa piirkonna kaasesimehe Argo Kirsi informatsiooni kohaselt avalikustab erakond oma nimekirja 15. jaanuaril.
Keskerakonna kandidaatide nimekiri saab lõpliku kinnituse pühapäeval, 14. jaanuaril Eesti Vasakpartei Saaremaa piirkonna juht Enn Ehala teatas, et vasakpartei nimekirjas seekord ühtegi saarlast ei kandideeri.

Erakonna Eesti Kristlikud Demokraadid Saaremaa maakondliku organisatsiooni esimees Tõnu Paju ütles, et parlamenti kandideerivad ka saarlaste esindajad. Hiljemalt 18. jaanuariks on sellelgi erakonnal asi selge, kes valijate hääli koguma hakkavad.

Print Friendly, PDF & Email