Mustjala vald plaanib matkaraja ehitamist

Eelolevaks suvitushooajaks plaanib Mustjala vald matkaraja ehitamist Saaremaa süvasadamast valla keskusesse ja sealt tagasi.

Mustjala vallavanem Kalle Kolter ütles, et tegelikult on kavas välja ehitada kaks matkarada, millest üks on pikem (umbes neli kilomeetrit) ja teine lühem (umbes kaks kilomeetrit).

Pikem rada kulgeb sadamast Mustjala külla ja sealt tagasi läbi Nõukogude armeele kuulunud patareiterritooriumi. Teine, lühem rada kulgeb sadamast pukktuulikutest ümber ehitatud rahvariides „nukkude” Pireti ja Tõllu juurde ning sealt tagasi.

Kalle Kolter ütles, et vähemalt ühe matkaraja loodavad nad avada juba eelseisvaks hooajaks. „Mõeldud on need matkarajad eelkõige neile Saaremaa süvasadamasse saabunud turistidele, kes ei soovi kaugemale sõita,” selgitas ta. „Kohapeal on turistidel võimalik osta suveniire ja lihtsalt meie Saaremaa loodust ja vaikust nautida.” Matkaradade äärde on kavandatud ka istepingid.

Radade ehitamist kavatseb vald rahastada nii oma kui ka sponsoritelt saadud vahenditest.

Print Friendly, PDF & Email